Schoonheid verschilt per cultuur

Schoonheid verschilt per cultuur. De standaard van wat mooi is is blijkbaar ook afhankelijk van de cultuur van een land. Ik heb dit zelf voor het eerst bewust opgemerkt toen ik voor het eerst in Italië op vakantie ging. We gingen toen met het groepje waarmee we op vakantie waren naar een uitgaansgelegenheid. In Nederland is het heel normaal om in spijkerbroek te gaan stappen, maar in Italië ben je dan zwaar “underdressed”. Het is meer gangbaar om in een sexy outfit te lopen met hakken waar ik het doorgaans niet een hele avond op vol houdt. De hoeveelheid make-up is ook aanzienlijk overdreven in mijn ogen, maar ik gebruik dan eigenlijk ook vrijwel nooit make-up. Kortom; we vielen als groep nogal op in het Italiaanse uitgaansleven.

Schoonheid

Uiteraard kun je als je samenwerkt met andere culturen je verdiepen in de manier van kleden en gebruik van make-up of accessoires en wat gezien wordt als schoonheid om een goede impressie te maken bij ontmoetingen. Het volgende youtube filmpje laat zien hoe het begrip schoonheid een heel andere interpretatie kan krijgen per land. Een journalist stuurt een onbewerkte foto naar verschillende redacties van verschillende landen met de opdracht om de persoon in de afbeelding te mooi te maken.

Wat valt jou vooral op als je de verschillende interpretaties bekijkt? Hoe zou ze in Nederland zijn opgesmukt?