Je lichaamstaal vormt wie je bent

zakenman

Lichaamstaal is van invloed op hoe anderen ons zien, maar het kan ook veranderen hoe we onszelf zien. Sociaal psycholoog Amy Cuddy toont hoe ‘krachtposes’, een houding van zelfvertrouwen, zelfs wanneer wij ons onzeker voelen het testosteron- en cortisolniveaus in de hersenen kan beïnvloeden, en misschien zelfs een impact hebben op onze kans op succes. Het onderzoek van Amy Cuddy naar lichaamstaal laat zien dat we de perceptie die anderen van ons hebben kunnen veranderen door simpel onze lichaamshoudingen te veranderen en dit beïnvloedt zelfs onze interne gewaarwording. Zij heeft experimenten gedaan met zogenaamde ‘krachtposes’ waarin gekeken wordt wat het effect is voor het optreden van de proefpersoon na het aannemen van deze ‘krachtposes’. Klik op de link hieronder om haar presentatie te zien/horen in Ted Talks.

Amy Cudy in Ted Talks