Workshop Cultural Awareness

Het vermogen ontwikkelen om beter te werken in een internationale omgeving start met bewustwording van culturele diversiteit. Deze workshop richt zich op culturele bewustwording. Het zal begrip doen ontstaan van de eigen cultuur en hoe deze de werk – en communicatiestijl beïnvloed.

Collage klein

 • De workshop start met een simulatie spel waarin je inzicht krijgt hoe cultuur werkt en hoe moeilijk het is om een buitenstaander te zijn in een bestaande cultuur.
 • Na het spel volgt een korte introductie op de theorie van Geert Hofstede over de zes dimensies van nationale culturen. Het zal zorgen voor:
   • een begrip van hoe belangrijk machtsafstand is
   • het kunnen opsporen van de mate van masculiniteit of femininiteit
   • het kunnen meten van iemands tolerantie als het gaat om verandering
   • het kunnen identificeren van individualistische of collectivistische culturen
   • het kunnen onderscheiden van rigide en flexibele tijdconcepties
   • het kunnen begrijpen wat de invloed is van hedonisme en soberheid
 • De workshop word afgesloten met een brainstorm oefening om uit te vinden hoe de zes dimensies herkenbaar zijn in de eigen werkomgeving

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Voor iedereen die werkt in een internationale omgeving en die bereid is te investeren in meer effectief te werken met collega’s uit andere culturen. Deze workshop kan als team worden gedaan, maar ook al individu is deze workshop te volgen met andere individuen van verschillende organisaties.

Duur en kosten van de workshop
De workshop duurt 4 uur. De prijs is afhankelijk van de samenstelling van de groep. De workshop kan gevolgd worden door individuele deelnemers, maar ook als team/groep van eenzelfde organisatie. Neem vrijblijvend contact op: m.ruiter@made2mind.nl of 0646751296.

One thought on “Workshop Cultural Awareness

 1. Mieke created a Cultural Awareness workshop for an international team of AkzoNobel project managers. She was very engaged and put a lot of effort in the preparation. The workshop was well structured, right time frame, with a good mix of interactive excerises. Mieke was energetic and passionate and proved to have a lot of hands-on experience. It was a pleasure working with her. Thanks again Mieke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>