Jouw persoonlijke kleur

Hoe krijg je inzicht in jezelf en hoe ga je om met de verschillen die je ervaart tussen jezelf en de ander? Iedereen is uniek. De persoonlijkheid van een individu is zijn of haar eigen stuk mentale programmering dat niet gedeeld wordt met enig ander mens. De persoonlijkheid wordt gevormd door eigenschappen die gedeeltelijk zijn aangeboren binnen de unieke reeks genen van het individu en die gedeeltelijk zijn aangeleerd (door omgang met anderen en ervaringen die zijn opgedaan). Veel dingen herken je bij de ander, maar er zijn waarschijnlijk ook veel zaken die je verbazen, irriteren of misschien wel boos maken. Door inzicht te krijgen in het eigen persoonlijke gedrag leer je het gedrag van anderen herkennen én begrijpen en kan je de samenwerking en de effectiviteit daarvan verbeteren. Het geeft inzicht in de kwaliteiten en de valkuilen maar ook oplossingsrichtingen.

 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan m.vandermade@made2mind.nl

WorkshopJouw persoonlijke kleur

Voor wie is de workshop bedoeld?
Voor iedereen die meer inzicht wilt krijgen in zijn eigen gedragspatronen en die van de ander met als doel in perfecte harmonie te leven met zijn omgeving. Voor iedereen die wil leren op de juiste wijze in te kunnen gaan op de behoeften van collega’s, partner en kinderen om zo de bedrijfs- en gezinssfeer op doorslaggevende wijze te beïnvloeden.

Wat levert deze workshop jou op?

  • Inzicht in wat het effect van eigen gedrag is op anderen
  • Vele ‘aha-ervaringen’ omtrent jouw persoonlijkheid
  • Nieuwe kennis over menselijk gedrag
  • Herkenning en het vermogen om gedragingen van de ander te analyseren
  • Veel concrete uitgangspunten voor een beter samenleven in de dagelijkse praktijk
  • Inzicht in positieve en kritische eigenschappen van de verschillende gedragspatronen (van jezelf en de ander)
  • Een persoonlijk actieplan om eigen gedrag effectief in te kunnen zetten in interacties met anderen
  • Op een creatieve manier bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, die ook bijdraagt aan jouw professionele uitdagingen

 

Programma Workshop
In deze workshop gaan we door het doen van een aantal creatieve opdrachten op zoek naar jouw persoonlijk gedragspatroon. Je krijg vanuit een aantal theoretische modellen inzicht in hoe mensen van elkaar kunnen verschillen en hoe je dit in je dagelijkse praktijk kunt herkennen. Aan de hand van de persoonlijke verhalen van de deelnemers gaan we invulling geven hoe de inzichten in deze verschillen jou uitgangspunten geven voor een beter samenleven met anderen. De workshop wordt afgesloten met het opstellen van een persoonlijke actieplan waarin je aan de slag gaat met jouw persoonlijke uitdagingen en leerwensen in de omgang met anderen. Je kunt met dit actieplan direct aan de slag met de inzichten en kennis die je hebt opgedaan.

Praktische zaken
Duur: 2 dagdelen van 3 uur
Prijs: 55 Euro per persoon
Locatie: Havixhorst 254, 2402 MZ, Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>