Mijn visie

“Verandering betekent niet ontwikkeling”. (Pablo Picasso)

Nieuwe vaardigheden leren en toepassen, doe je niet zomaar even. Ieder mens is uniek en heeft zich een set van vaardigheden eigen gemaakt gedurende zijn leven. Er is tijd nodig om je te ontwikkelen en de automatische piloot te doorbreken. Om van automatisme te groeien naar nieuwe vaardigheden en gedrag, heb je inzicht nodig in je onbewuste processen. Deze bepalen namelijk voor het grootste deel je gedrag en daarmee de effectiviteit ervan.

Iedere training zal daarom een ontdekkingstocht zijn naar jouw eigen vaardigheden. Hoe meer je over jezelf leert, hoe meer je kunt betekenen voor anderen en je omgeving. Je leert ontdekken welke kwaliteiten je al hebt en hoe je deze kunt uitbreiden met nog onbekende. Dit leidt tot een perfect samensmelten van de nieuwe vaardigheid en de voor jou al vertrouwde vaardigheden. Je leert als het ware je eigen mogelijkheden beter benutten, waardoor deze ook snel in jouw eigen praktijk (privé en werk) in te zetten zijn.

Om je te laten ontwikkelen, zet ik vaak nieuwe en verrassende werkvormen in. Denk aan werkvormen, die u uitdagen om juist te kijken naar hoe het vooral niet moet. Of werkvormen, waarbij digitale middelen ingezet worden om praktijkvoorbeelden na te bootsen en te oefenen. Van belang is in alle werkvormen zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij de eigen praktijk. Een stukje plezier, ontspanning en humor tijdens de training is ook niet onbelangrijk. Iedere deelnemer moet de kans krijgen zich zo open mogelijk op te stellen in een omgeving waarin met nieuwe kennis en vaardigheden moet worden geoefend. Ik ben van mening dat een goede sfeer dit zal bevorderen.