Trainingen

Culturele diversiteit

Culturele
verschillen

Group of business people assembling puzzle

Verschillen persoonskenmerken

 

 

 

 

 

 

 

U wilt toch ook een betere werksfeer, hogere productiecijfers en beter resultaat?

Als er sprake is van diversiteit is effectief contact maken/behouden met anderen niet altijd even makkelijk.  Wil je als individu of team graag het vermogen ontwikkelen om in verschillende contexten flexibel om te gaan met de dynamiek die verschillen oproepen?  Heel verstandig, want het accepteren en positief waarderen van verschillen tussen mensen zorgt voor een betere werksfeer, voor hogere productiecijfers en voor een beter resultaat.

Voor wie zijn trainingen Omgaan met Diversiteit?
De trainingen zijn voor iedereen die zich wil verdiepen in omgaan met diversiteit.  Dan kan zijn omdat je als individu merkt dat het samenwerken met anderen moeizaam verloopt, je inzicht wilt krijgen in je eigen gedrags- en communicatiepatronen om anderen beter te begrijpen en erop af te stemmen. Maar vaak is de diversiteit zichtbaar aanwezig in organisaties en spelen onderstaande vragen rol:

  • Heeft jouw organisatie te maken met verliezen door slechte samenwerking in internationale projecten, vertraging en zelfs falen van projecten door culturele verschillen?
  • Wil jouw organisatie een helpende hand bieden aan de expats om de kans op een succesvolle uitzending te vergroten?
  • Heeft jouw organisatie te maken met een slechte teamsfeer, slechte samenwerking in (internationale) teams of tussen afdelingen en (internationale) vestigingen?
  • Heeft jouw organisatie te maken met klachten op het gebied van uitsluiten en pesten?
  • Heeft jouw organisatie te maken met uitstroom van bepaalde groepen en verlies je waardevolle ervaring en kennis hierdoor?
  • Weet je niet of onvoldoende de beste talenten aan te trekken voor jouw organisatie?
  • Weet je onvoldoende hoe je de unieke talenten van jouw medewerkers het beste kan benutten?
  • Weet jouw organisatie of de medewerkers in jouw organisatie wel voldoende aan te sluiten op de klanten en afzetmarkt?

 

Welke trainingen zijn nodig?
Om de trainingen goed af te stemmen op de behoefte van de  individuele medewerkers, van de teams of de gehele organisatie, is het van belang om de diversiteit in kaart te brengen. De checklist “Omgaan met Diversiteit” brengt in kaart hoe divers de organisatie is, welke aspecten van diversiteit een rol spelen en waar de uitdagingen liggen met betrekking tot die aspecten. Mail mij via m.vandermade@made2mind.nl om deze checklist vrijblijvend toegestuurd te krijgen.

De trainingen worden gegeven aan groepen van 6 – 12 personen. Je kan als individu deelnemen aan ingeplande trainingen, maar uiteraard kan dit ook als team of organisatie incompany verzorgd worden. Bel voor de mogelijkheden 06 46751296.