Over Made2Mind

Mieke kort haar 3Mijn naam is Mieke van der Made en ik ben Made2Mind. Waarom een fascinatie voor diversiteit en voor verschillen tussen mensen? Ik heb in mijn leven nogal geworsteld met het ‘anders zijn’. Eigenlijk vooral meer met hoe kan ik juist zo min mogelijk opvallen en lijken op de rest. Het zorgde ervoor, dat ik mezelf niet meer zo goed kende. In mijn werk was ik vooral bezig me aan te passen, omdat ik dacht dat dat nodig was om succesvol te zijn. Uiteindelijk voelde ik angst om mezelf te zijn, ik had het gevoel niet meer gezien te worden en als eenheidsworst te worden behandeld. Het niet ‘anders zijn’ (proberen te zijn) hielp niet. En gaande weg kwam ik tot het besef dat het ‘anders zijn’ juist is wat ons mens maakt. Iedereen is uniek en daar kun je niet aan voorbij gaan. Toen ik in het buitenland kwam te wonen was er een behoorlijke cultuurschok. En steeds meer werd het verschil tussen mensen mijn thema. Ik ben ervan overtuigd geraakt, dat jezelf leren kennen inzicht geeft in de wereld om je heen en hoe anderen tegen die wereld aan kijken. Als je jezelf kent, maakt dat nieuwsgierig naar de ander. Het zorgt ervoor dat je je openstelt. Het inzicht in jezelf en de nieuwsgierigheid naar de ander maakt aandachtige communicatie mogelijk, die je dan vervolgens in concrete acties kunt omzetten om het samenwerken en samenleven te verbeteren en werkelijke synergie te creëren.

Wat mij fascineert is, dat mensen ook uniek zijn in het leren en het zich dingen eigen maken. Met Made2Mind wil ik een ieder uitdagen door de vraag te stellen: Why settle for just a piece of sky? Ik wil mensen met elkaar verbinden door aandacht voor verschil en overeenkomst. Ik wil een ieder uitdagen richting te geven aan zijn eigen leven én ondernemerschap te tonen om zo zijn omgeving te versterken.

In mijn werk ben ik altijd bezig geweest met onderwijs. Ik ben begonnen als docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Vanaf 2001 heb ik 5 jaar in India en China gewoond en daar taal- en cultuurtrainingen gegeven voor internationale en nationale organisaties (o.a. IBM) maar ook voor particulieren. Weer terug in Nederland ben ik in meer uitvoerende en coördinerende functies in onderwijsland terecht gekomen. Ik ben een tijd werkzaam geweest voor een examenbureau in de vervoer en logistieke sector (EVL). Ik heb als productmanager en trainer gewerkt bij educatief uitgeverij Instruct en ik heb als opleidingscoördinator gewerkt bij Hogeschool NTI. Al enige tijd verzorg ik in opdracht voor Hogeschool NTI trainingen als onderdeel van een aantal hbo-opleidingen. Tevens ontwikkel ik (digitale) lesmaterialen en begeleid ik studenten door feedback op (huiswerk)opdrachten.

Naast trainen heb ik ook een passie voor creatief bezig zijn. Muziek en kunst zijn mijn uitlaatkleppen. Ik organiseer en verzorg samen met mijn zus Petra van der Made (autonoom beeldend kunstenaar) al sinds 2008 diverse creatieve workshops. Heb je interesse om samen met ons creatief te worden, kijk dan eens bij de schilderworkshops die we organiseren.

Ik heb een onderwijsbevoegdheid en een post-hbo opleiding tot professioneel trainer afgerond. Daarnaast heb ik diverse losse trajecten en workshops gevolgd om mij verder te bekwamen.

Made2Mind is opgenomen in het register CRKBO, waarmee aangetoond wordt, dat wordt voldaan aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. De trainingen verzorgd in opdracht van onderwijsinstellingen kunnen BTW-vrij gefactureerd worden.