Beter samenwerken

Workshop Beter samenwerkenTeams zijn beter in staat om complexe vraagstukken op te lossen dan één enkel individu. Tenminste als het ze lukt om optimaal gebruik te maken van ieders kennis, vaardigheden en ervaringen. Veel teams ontwikkelen vaste patronen. Soms sluiten die patronen goed aan bij de kwaliteiten van elk teamlid, maar doordat het een automatisme is geworden zien we ook mogelijkheden en kansen over het hoofd. Jammer, want daarmee gaat veel potentieel in teams verloren. Wil je met jouw team ontdekken hoe jullie meer gebruik kunnen maken van elkaar creativiteit, inspiratie en verbeeldingskracht? Kom dan naar schilderworkshop Beter samenwerken.

Er zijn een aantal mogelijkheden om de dagdelen in te vullen. De wensen van het team zijn hierin leidend.

  1. Maak samen (of in kleinere groepen), na een brainstorm, een groot kunstwerk.
  2. Ieder teamlid begint op een eigen schilderdoek. De groep rouleert langs alle doeken, waarbij iedereen een beeld of associatie schildert bij degene van wie het doek is.
  3. Ieder teamlid begint op een eigen schilderdoek. Daarna rouleert de groep langs de doeken, waarbij iedereen iets in de lijn van de beginschildering aan het doek toevoegt.
  4. Teamleden werken in koppels waarbij het ene teamlid zo goed mogelijk een afbeelding omschrijft, welke door een ander teamlid wordt geschilderd. Daarna vormen we andere koppels en worden de rollen omgedraaid.
  5.  Ieder teamlid werkt aan een eigen schilderdoek binnen een bepaalde stroming (impressionisme, realisme, abstract expresionisme, pop-art, etc.). Er zijn voldoende kunstboeken en voorbeelden op Pinterest beschikbaar ter inspiratie.

De groep verbeeldt waar een team voor staat en visualiseert hoe de groep er als high performance team uit ziet. Na afloop van de schilderworkshop evalueren we per team/groep het gemaakte werk door middel van een groepsevaluatie. Elke groep vertelt aan de rest van het team wat de gedachten zijn achter het gemaakte kunstwerk en hoe ze tot de creatie zijn gekomen. De gemaakte kunstwerken kun je na de workshop een plek thuis of binnen de organisatie geven.

Duur: 2 dagdelen van 3 uur
Prijs: 69 Euro per persoon excl. BTW en incl. schildermaterialen
Locatie: Havixhorst 254, 2402 MZ, Alphen aan den Rijn

Neem vrijblijvend contact op om de uitdagingen op het gebied van omgaan met diversiteit in jouw team in kaart te brengen: m.vandermade@made2mind.nl of 0646751296

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>